Een jaar vol plannen - Reisverslag uit Berkeley, Verenigde Staten van Alexandra - WaarBenJij.nu Een jaar vol plannen - Reisverslag uit Berkeley, Verenigde Staten van Alexandra - WaarBenJij.nu

Een jaar vol plannen

Door: Alexandra

Blijf op de hoogte en volg Alexandra

24 Juni 2008 | Verenigde Staten, Berkeley

Dit jaar was de eerste keer dat er onder psychologen een reis als deze georganiseerd werd. Daar zijn we natuurlijk wel trots op, maar dat betekende ook dat we er helemaal alleen voor stonden en vanaf nul alles zelf moesten uitzoeken. Daarom heeft deze trip ons heel wat voorbereidingstijd gekost. Hieronder een kort overzichtje van ons jaar.

In november startten we met vergaderingen in het kringlokaal. Niemand had echter een idee hoe alles in z'n werk ging, dus eerst en vooral hielden we ons bezig met het uitpluizen van de universitaire website. Af en toe één grote chaos :-p, maar gelukkig vonden we in Maastricht het LUC: een bureau gekoppeld aan de universiteit dat de inschrijvingen, etc. van hieruit regelde voor ons. Zij namen een heel deel van onze zorgen uit handen en hadden antwoorden op al onze mogelijke vragen over de universiteit. Een hele geruststelling vond ik persoonlijk, want nu had ik er tenminste vertrouwen in dat de inschrijving en het verblijf ginder vlotjes in orde zouden komen :-).

In december al werden onze vluchten geboekt. Eens die stap gezet was, stond het eindelijk vast: There was no way back! America here we come!

Hoe ging het dan met de inschrijving?
In december schreven we ons in bij LUC en gaven we ons op voor een verblijf in de Residence Halls, een studentenresidentie 'on campus'. En begin januari al schreven we ons in voor de cursus.
Daarna was het nog even afwachten op bevestigingen en betalingen, en al snel stond ook dit allemaal vast.

Een ander praktisch aspect waren de kosten van deze reis. Studeren aan een Amerikaanse universiteit en daar bovenop nog wat de toerist uithangen is duur! Daarom probeerden we via enkele initiatieven een groepskas op te bouwen.
Zo vond er eind november een cakeverkoop plaats in de aula tijdens Antropologie, met matig succes want niet alles werd verkocht.
In december volgde er Upperdare-party I en in maart Upperdare-party II, beide een groot succes! De eerste party was voor onszelf natuurlijk veel leuker, omdat we het nog nooit hadden meegemaakt toen. De tweede party werd opnieuw door dezelfde organisatie gegeven, maar nu deed een oudere vrouw de uitleg en ze balanceerde met haar uitspraken altijd net op het randje: iets minder geslaagd dan de onschuldige 'Heidi' die ons de eerste keer wegwijs maakte in de wereld van liefdesspulletjes.
Als afsluiter organiseerden we op 10 april onze TD écleqtique @ Rumba. Een leuk en geslaagd feestje, al zeggen we het zelf!
Hoewel hiermee natuurlijk geen astronomisch grote bedragen verdiend werden, genoten we er enorm van en was de voldoening die we ervan hadden ons zeker zo veel waard.

Ondertussen bestond de rest van ons jaar uit vergaderingen over elk klein detail dat bij al onze events kwam kijken. En natuurlijk over alle pietluttigheden die we zeker niet mochten vergeten voor de VS ;-).

Een kleine week voor we vertrokken, spraken we samen nog eens af bij Isabel thuis aan het zwembad. Bij een BBQ-tje overliepen we welke formulieren, etc. iedereen zeker moest mee hebben en probeerden we zaken als medicijnen, haardrogers, etc. wat onder elkaar te verdelen, zodat niet iedereen alles zou moeten meenemen. Het was heel leuk om elkaar allemaal nog eens terug te zien na de lange blok- en examenperiode: een laatste sfeerbooster voor we vertrokken!

• 02 Juli 2008 - 11:27

Dirk:

Ik ben héél benieuwd naar je ervaringen! We volgen het op de voet ... succes.

• 03 Juli 2008 - 09:36

Charlotte:

maak der een reisje van om nooit te vergete!!

• 03 Juli 2008 - 10:28

Nele:

Hey alexandra,

Ik wens je een super reis toe.
    Geniet ervan xxx