Dag 2 (Zondag 6/7): Rustig verkennen
Door: Alexandra
Blijf op de hoogte en volg Alexandra
08 Juli 2008 | Verenigde Staten, Berkeley
De rest van de voormiddag verkenden we de campus. De HAAS Business School waar Isabel, Lies T. en ik les zullen volgen, was duidelijk één van de mooiste gebouwen. Maar ook de rest van de campus toonde enorm prestigieus en vooral groot! We gingen ook al eens rondsnuffelen in de CalBears Shop die uitpuilde van truitjes, T-shirt, shorts, en tal van gadgets met opschriften ‘Cal’, ‘UC Berkeley’ of ‘Bears’ (naam van het football-team). Hier moeten we zeker nog terugkomen om wat spullen mee naar huis te nemen!
’s Middags konden we dan wel gaan eten in Crossroads met onze Cal1Card (studentenkaart waarop ook een soort maaltijd-punten staan). Een gigantische eetzaal met enorm veel keuze kon ons wel behagen.
In de namiddag trokken we ons rustig terug op onze kamers om alle infobrochures, etc. door te nemen zodat we klaar waren om morgen te starten met de lessen.
En ’s avonds stond onze planning vol met verplichte meetings en sessies:
- 7.30pm: CalConnectSession (uitleg over internetregistratie)
- 8.00pm: Hall Meeting (samenkomst met de ganse blok van UNIT 2 in de courtyard, waar de RA’s (= gangverantwoordelijken) wat uitleg gaven en een poging deden om ons de sfeervolle ‘go bears’ kreet te leren :-p)
- 8.30pm: Floor Meeting (samenkomst met eigen RA en kennismaking met ganggenoten, die by the way allemaal voor het merendeel aziaten waren en heel verlegen en stilletjes waren)
- 9.30pm: Meet & Greet (kennismaking in de courtyard met hapje en drankje. helemaal anders dan bij ons, waar er zeker en vast wat wijn of sangria zou zijn, maar hier mag geen alcohol gedronken worden. ook niet door +21 in het bijzijn van -21ers)
En dan op tijd het bedje in, want door het uurverschil waren we allemaal vrij uitgeput en bovendien morgen de eerste les om 8u!