Dag 22 (Zaterdag 26/7): Lake Tahoe part I
Door: Alexandra
Blijf op de hoogte en volg Alexandra
29 Juli 2008 | Verenigde Staten, South Lake Tahoe
Hoe dichter we kwamen, hoe mooier het landschap werd. Zo passeerden we langs Donner Lake, een groot meer dat we beneden tussen de bergen zagen liggen. Leek van ver vergelijkbaar met de meren in Noord-Italië, en zo verwachtten we ook dat Lake Tahoe zou zijn. Maar toen we tegen 1.00pm aankwamen in Tahoe City, bleek dat leek Lake Tahoe ongeveer 20 keer zo groot was. In de breedte kon je amper de overkant zien: alleen wat schaduwen van bergen, en in de lengte leek het net de zee. Dat werd dan nog wat overdreven, omdat er in de lucht zo’n mist hing (door al het water dat verdampte van de hitte). Mooie verre zichten waren er dus niet bij.
Het meer gaf ons wel een enorm vakantiegevoel, zeker omdat we nu voor het eerst een echt strand ter beschikking hadden :).
Vanuit Tahoe City reden we het grootste deel van het meer rond, met hier en daar een tussenstop om van het uitzicht te genieten. Of om zoals aan Kings Beach wat rond te wandelen langs het water en langs de marktkraampjes die daar stonden.
Tegen de avond aan kwamen we bij ons hotel. Ik bleef samen met mijn ouders in een Best Western Hotel, Caroline en Isabel hadden ergens een hostel geboekt. Toen we die gingen zoeken, kwamen we terecht bij één of ander louche huisje, met een briefje op de deur ‘Isabel, please come in’. Er was niemand thuis, het was er heel rommelig, en binnen lag een blad met een telefoonnummer en de boodschap ‘zoek maar een kamer uit’. Was ik even blij dat ik vanavond daar niet hoefde te slapen en effe van de luxe kon gaan genieten in een lekker donzig bed!