Dag 6 (Donderdag 10/7): I got in the class!
Door: Alexandra
Blijf op de hoogte en volg Alexandra
12 Juli 2008 | Verenigde Staten, Berkeley
Na de les deed ik nog eens een poging om ingeschreven te geraken voor de Broadway Musical class en het is gelukt :D!!! Gisteren had de teacher mij gezegd dat er waarschijnlijk 2 plaatsen vrij kwamen en toen ik in het College Writing Office kwam, zagen ze daar op hun computer nog 1 plekje vrij. En dat is nu van mij, hihi!!!
Om 11.30am had ik opnieuw een skype-date met thuis. Voor de laatste keer, want zaterdag vertrekken mama en papa ook naar Amerika (en het weekend van 26 en 27 juli komen ze hier even langs). De verbinding was deze keer echter superslecht zodat ik thuis maar met stukken doorkwam…
Na de middag stond er zwemmen op het programma. We hadden met de Italianen van op de Welcome Reception (Michele en Augusto) afgesproken naar een openluchtzwembad te gaan ergens omhoog in de bergen. Het was weliswaar een eindje stappen (ong. twintig minuutjes), maar gelukkig een mooie wandeling en bovendien was het zwembad de moeite waard. Niet omdat het zo spectaculair was, maar wel omdat er een grasveld naast was waar we konden gaan zonnen :D! En iedereen weet ondertussen al wel dat dat één van mijn favoriete bezigheden is… Zo leerden we de Italianen ook wat beter kennen en we zullen zeker nog eens opnieuw afspreken met hen ;).
’s Avonds had David (de ganggenoot) voorgesteld om ons mee uit te nemen naar Blakes, de meest populaire plaats hier, gelegen op Telegraph Avenue. We hebben ons daar supergoed geamuseerd! En voor die reactie over ‘weinig cultuurverschillen’, wacht maar: het clubleven gaat er hier heel anders aan toe dan de TD’kes bij ons! Eerst en vooral maakten we al snel kennis met ‘the american way of dancing’, die ook wel beschreven werd door David als ‘sex on the floor’. Wat je u daar bij moet voorstellen? Eén grote videoclip, maar dan met net iets meer kleding aan :p. Bij ons werd het dan natuurlijk de brave versie daarvan… Ten tweede, je geeft hier niet veel geld uit, omdat de jongens u regelmatig trakteren (en nee, daarover werd niet geklaagd!). Zo startten we de avond met een shot tequila van Cherif. Trouwens iets wat niemand van ons ooit al gedronken had… En mijn voornaamste danspartner, Sebastian (de lesgenoot), trakteerde mij op een Martini: ik verwachtte de zoete witte martini van bij ons, maar in de plaats kreeg ik de cocktailversie van op TV met de olijf er in :D. I felt like I was an actress in ‘Sex and the City’!
Maar dan… om half 2 al: muziek af en iedereen naar buiten :-o… Onvoorstelbaar! Maar aan de andere kant misschien niet slecht omdat we de volgende dag naar San Francisco gingen en dus al tamelijk vroeg op moesten.
13 Juli 2008 - 13:48
Nettie:
Super dat je bent binnengeraakt in die Broadway Musical-class! Dus nu kan jij me inlichten over welke musical ik zeker moet gaan kijken op Broadway (New York) ;-)De culturele verschillen in het uitgangsleven mogen ze van mij hier dadelijk introduceren ;-) Voldoende slaap en bovendien nog heel de avond getrakteerd worden!!