Dag 16 (Zondag 20/7): Las Vegas part III - Reisverslag uit Las Vegas, Verenigde Staten van Alexandra - WaarBenJij.nu Dag 16 (Zondag 20/7): Las Vegas part III - Reisverslag uit Las Vegas, Verenigde Staten van Alexandra - WaarBenJij.nu

Dag 16 (Zondag 20/7): Las Vegas part III

Door: Alexandra

Blijf op de hoogte en volg Alexandra

24 Juli 2008 | Verenigde Staten, Las Vegas

Laatste dag in Vegas ! Pijnlijke start want om 11.00am moesten we uitgecheckt zijn en opstaan na een nacht met 4uurtjes slaap deed geen deugd… Wij waren dan ook blijkbaar de enigen die het gehaald hadden, want toen we bij de anderen gingen kloppen bleek dat zij allemaal nog in hun bed lagen en dus een extra dag zouden moeten betalen. Toch wel flink van ons moet ik zeggen!
Wij gingen ontbijten bij Denny’s, een rasechte ‘diner’ vlakbij ons motel. Het was er enorm druk en we moesten bijna een half uur wachten voor een tafel, om tenslotte toch een lekker, echt Amerikaans, vettig, ongezond ontbijt te verorberen :-p. Opvallend was dan ook dat hier heel veel dikke mensen zaten te ontbijten (rarara, hoe zou dat toch komen?).

Na het eten namen we de bus tot het einde van de STRIP om zo rustig terug te komen langs de hotels daar in de buurt te gaan die iedereen nog graag wou zien. Vooral in hotel New York, New York spendeerden we heel wat tijd. Dit hotel ziet er langs buiten uit als de skyline van New York, met daardoor en daarrond een rode rollercoaster (stel je dit allemaal immens groot en gek voor!). Wij wilden graag die rollercoaster nemen, maar moest het nu net vandaag zo wezen dat het in de namiddag lichtjes begon te regenen (humhum: wij zouden het geeneens als regen beschrijven). En terwijl we stonden aan te schuiven, werd daarom de rollercoaster gesloten. Daarom zetten we ons op een gezellig terrasje in één van de nagebouwde New Yorkse steegjes om iets te eten.

Al snel werd het zo tijd om terug te keren naar het motel, onze spullen bijeen te pakken en naar de luchthaven te rijden. Nick en Kayo waren zo lief ons brengen met hun auto: een gigantisch grote Ford, met plaats voor 8 personen. Very nice! :). Op de luchthaven gekomen bleek dat ons vliegtijdstip nog onbepaald was, omdat het blijkbaar niet alleen in Vegas wat slechter weer was geweest, maar nog steeds was in San Francisco. Zo riepen ze na een tijdje af dat we rond 8.00p.m. zouden mogen beginnen boarden en rond 9.00pm zouden opstijgen (dat is twee uur later dan onze geplande vertrektijd: 7pm). Enfin, nadat ik van verveling en vermoeidheid al in slaap was gevallen in de luchthaven zelf, mochten we toch eindelijk opstappen en begon de vlieger stilletjes aan te taxiën. Toen iedereen eindelijk dacht: ‘nu zijn we weg’, kregen we een melding van de piloot. Hij was tegen gehouden door de airtraffic control en het zou nog een uur en 10min duren eer we mochten opstijgen… Daar zaten we dan, in het midden van de landingsbaan, vast in een vlieger :-s. Prettig is anders! Wij dan maar wat rondwandelen door te vlieger om met elkaar te gaan praten en wat van plaats te verwisselen (we zaten allemaal verspreid over de vlieger door één of andere rare internetboeking).

Toch één goed ding uit dit alles gekomen: we hebben enkele jongens ontmoet die in San Francisco wonen en die ons wat tips hebben gegeven om uit te gaan in de stad, etc. en die ons gerust wel eens een dagje willen mee op stap nemen om ons de stad te leren kennen.(Weer een voorbeeld trouwens van het feit dat mensen hier in de US veel vriendelijker, opener en socialer zijn... Zou bij ons beter ook zo zijn!)